Centar za obnovu kulture

COK se bori za moralni oporavak, uspostavu pravednijeg društva i poštivanje ljudskih prava

Centar za obnovu kulture (COK) osnovan je 2009. godine. COK pojam kulture shvaća u širem smislu i polazi od pretpostavke da je aktualna kriza vrjednota duboko zahvatila sve društvene slojeve te da jedino moralni oporavak, kao i uspostava pravednijeg društva i poštivanje ljudskih prava, mogu donijeti pravi napredak.

Područje djelovanja: kulturna obnova društva, ljudska prava, ekonomske i tržišne slobode. COK se zalaže za ponovnu uspostavu narušene društvene ravnoteže u odnosu liberalno-konzervativno, promicanje dostojanstva svake ljudske osobe, veće slobode pojedinca u društvu, a na području gospodarstva za malen, ali učinkovit državni aparat, male poreze, veće ekonomske slobode i oživljavanje slobodnog tržišta. COK je snažno usmjeren protiv svakog oblika totalitarizama i njihovih suvremenih izvedenica, otvaranju neafirmiranih tema i suzbijanju monopola nad pojedinim temama. COK je trajno aktivan na promjeni društveno dominantne, ideološke socijalističke paradigme i mentaliteta.

COK posebnu pažnju posvećuje i mladima – osnivač je Ljetne škole „Zadar Freedom Forum“ gdje se okupljaju mladi intelektualci i formiraju budući lideri. COK je suorganizator međunarodne ekonomske konferencije „Free Market Road Show“ koja se svake godine održava u Zagrebu i okuplja istaknute javne osobe i promicatelje ekonomskih sloboda. U suradnji s udrugom Vigilare, suosnivač je Kulfesta – festivala progresivne kulture, suutemeljitelj prve nagrade „za život“ u Hrvatskoj, supokretač prve biblioteke o konzervativizmu u Hrvatskoj.

COK je snažno prisutan u vodećim (mainstream) medijima.

Najznačajnije aktivnosti

  • Obilježavanje 20. obljetnice pada komunizma u Europi 2009.
  • Postavljanje kiparske instalacije „Posljednja večera“ na Trgu bana Jelačića u Zagrebu 2010.
  • Organizacija međunarodne konferencije o Ivanu Pavlu II. 2010. Međunarodni forum o identitetu u europskom kontekstu 2011.
  • Dolazak dr. sc. Judith Reisman i redatelja Timothy Tatea u Hrvatsku 2013.
  • Gostovanje odvjetnika Luke Mišetića u Zagrebu 2013.
  • Dolazak Lile Grace Rose (Live Action) u Hrvatsku 2014.
  • ostale aktivnosti: http://www.cok.hr/category/aktivnosti

Predsjednik COK-a je dr. sc. Stjepo Bartulica, jedan od vodećih hrvatskih konzervativaca i utemeljitelja pokreta Novi konzervativci.

www.cok.hr

Facebook

Zaklada Rhema

Savska cesta 103, 10360 Sesvete, Tel.: 01/5555-955
www.rhema.hr

zaklada@rhema.hr

IBAN: HR3624840081107265565