Nanovo rođeni

Udruga je osnovana s ciljem promicanja kršćanskih vrijednosti u društvu.

U samim počecima, zajednicu je činilo svega nekoliko starijih gospođa. Njihovom dugotrajnom molitvom i postom zajednica je narasla na više desetaka, pa čak i stotina članova svih uzrasta: od krizmanika, srednjoškolaca, studenata do odraslih ljudi, bračnih parova, djedova i baka.

Vođeno Duhom Svetim, vodstvo zajednice usmjereno je na potrebe zajednice i župe, trudeći se realizirati ideje koje će doprinijeti još snažnijem primanju blagoslova. Mnogi svjedoče kako je samo jedan susret bio dovoljan da susretnu živoga Boga i odluče u potpunosti promijeniti svoj život. 

Služenjem u molitvenom, slavljeničkom, tehničkom timu i/ili poslužiteljskom timu članovi zajednice imaju priliku angažirati se i doprinijeti boljitku zajednice i njezinih (sadašnjih i budućih) članova, ali i cijele župe.

Zajednica nastoji širiti pobožnost Ocu nebeskom, Presvetom Srcu Isusovom (devet prvih petaka), molitve sv. Brigite te molitvu krunice, posebice devetnicu Gospi od Pompeja.

Planirane aktivnosti za 2019. godinu

Članovi Udruge uključeni su u mnoge župne aktivnosti: vjeronauk za krizmanike, ministrantska služba, organizacija animiranog klanjanja, molitvene akcije, uređivanje župnog tjednog listića, uređivanje web-stranice  župe, humanitarne akcije, mjesečni hod za nerođene, pripreme za životnu ispovijed, organizacija gostovanja svjetskih propovjednika, večeri slavljenja itd. Udruga 2019. godine planira nastaviti ono što je i dosad činila: formirati mlade ljude na četiri razine (duhovnoj, intelektualnoj, socijalnoj i fizičkoj), organizirati duhovne obnove u župama diljem Lijepe Naše te organizirati zagovornu molitvu za obraćenje hrvatskoga naroda.

Zaklada Rhema

Savska cesta 103, 10360 Sesvete, Tel.: 01/5555-955
www.rhema.hr

zaklada@rhema.hr

IBAN: HR3624840081107265565