Molitvena zajednica Srce Isusovo

Svrha osnivanja naše Udruge jest evangelizacija i sve aktivnosti vezane za nju.

Prije sedam godina pod vodstvom patera Ivana (Ike) Mandurića i mladog glazbenika Alana Hržice dogodila se jedna čarobna priča u srcu Zagreba. Molitvena zajednica “Srce Isusovo”, okuplja mlade iz cijele Hrvatske svakog utorka na Kamenitim Vratima. Na Kamenitim vratima se okuplja i više od 500 mladih koji pjesmom, molitvom i konkretnim djelovanjem željeli donijeti nešto pozitivno svom gradu i ovoj zemlji.

Glavno poslanje jest molitva, slavljenje i zahvale našem Gospodinu Isusu Kristu i njegovoj presvetoj majci Mariji na otvorenom odnosno „na ulici“. Kako Sveti otac, papa Franjo navodi u posljednjem poglavlju svoje prve enciklike „Evangelii Gaudium“ i mi želimo biti Duhom ispunjeni evangelizatori i blagosvjesnici koji se bez straha otvaraju djelovanju Duha Svetoga.

Do sada smo poduprli niz inicijativa od kojih su neke: „Ne dirajte djecu“, Zapalimo svijeću za progonjene kršćane, te ne manje važno, karitativan rad te posjete dječjim bolnicama i domovima za napuštenu djecu.

Aktivnosti u 2018. godini

Kao najbolja ostvarenja Udruge u 2018. godini smatramo organizaciju Hoda za život, dvadesetak večeri slavljenja po cijeloj Hrvatskoj te duhovno ljetovanje sa Zajednicom na otoku Pašmanu.

Planirane aktivnosti za 2019. godinu

U 2019. godini nastavljamo s kontinuitetom rada naših ljudi unutar službi, formaciju novih članova, misije / večeri slavljenja u gradovima diljem Hrvatske, organizaciju hodočašća u Međugorje te duhovnog ljetovanja sa Zajednicom.

 

Zaklada Rhema

Savska cesta 103, 10360 Sesvete, Tel.: 01/5555-955
www.rhema.hr

zaklada@rhema.hr

IBAN: HR3624840081107265565