SKAC Palma

SKAC želi ukristoličiti svoje mlade, budeći u njima ideale solidarnosti, požrtvovnosti, socijalne podrške i djelatne ljubavi...

Studentski katolički centar Palma neprofitna je udruga civilnog društva koju vode vjernici laici. Udruga SKAC Palma osnovana je 2001. godine te od tada djeluje na području Republike Hrvatske. Svrha djelovanja udruge usmjerena je na razvoj mladog čovjeka, kojeg oblikuje i senzibilizira suočavajući ga s postojećom problematikom društvenog i duhovnog života. SKAC želi ukristoličiti svoje mlade, budeći u njima ideale solidarnosti, požrtvovnosti, socijalne podrške i djelatne ljubavi, te tako dugoročno raditi na izgradnji društva po mjeri čovjeka.

SKAC je rasadnik zrelih i društveno angažiranih mladih ljudi koji nastoje služiti poboljšanju hrvatskog društva kroz različite projekte – od ekoloških do socijalnih. U rad udruge uključeno je godišnje više od 2000 mladih koji sudjeluju u aktivnostima Volonterskog centra SKAC, 3D formacije, Mise mladih, Agenata dobrote, Modrava i inih projekata.

Sve je započelo 2003. godine projektom duhovno-rekreacijskog kampa Modrave. Modrave slijedi 3D formacija, trogodišnji projekt za cjelovitu izgradnju osobe, koja omogućuje napredak na području „duše, duha i društva“. Agenti dobrote su skupina koja brine o potrebitim obiteljima, spajajući dobrotvore sa potrebitima. Na tom tragu, Volonterski centar okuplja mlade ljude u suradnji sa različitim društvenim ustanovama, u svrhu služenja potrebitima (napuštenoj djeci, starijim i nemoćnim osobama, beskućnicima, azilantima). Konačno, središnji događaj tjedna je Misa mladih petkom navečer u bazilici Srca Isusova, koja pruža mladima priliku da uvide razlog i smisao čitavog djelovanja udruge SKAC.

Zaklada Rhema

Savska cesta 103, 10360 Sesvete, Tel.: 01/5555-955
www.rhema.hr

zaklada@rhema.hr

IBAN: HR3624840081107265565