Zdrug Katoličkih skauta

Glavni su ciljevi odgoj djece i mladih, čuvanje vrednota Domovinskog rata, medijska djelatnost, organiziranje humanitarnih projekata, volonterski rad.

Zdrug Katoličkih skauta osnovan je 2002. godine u Rijeci, u župi sv. Križa Srdoči gdje je katoličke skaute te župe vodio vjeroučitelj Marin Miletić. Zdrug katoličkih skauta je pokrenut kako bi mladima bilo ponuđeno savršenije živjeti kršćanski život u ljubavi prema Bogu, Crkvi i Domovini, u zajedništvu sa stvorenom prirodom i svakim čovjekom.

Aktivnosti u 2018. godini

Uređenje novih prostorija Radija Skaut u samom centru Rijeke, djelovanje Radija Skaut, 24-satno emitiranje sedam dana u tjednu, uređivanje i emitiranje nekoliko radijskih emisija, organiziranje nacionalnog susreta katoličkih skauta na kojem se okupilo 600 katoličkih skauta, četiri biskupa, mnogi svećenici. U sklopu četverodnevnog susreta održale su se skautske vještine, igre i radionice, 200 šatora dignutih u polju pored Tribaljskog jezera, večernje svete mise, kuhanje za 600 skauta, svjedočanstva branitelja, koncert Stoke, svjedočanstvo Blanke Vlašić. Organizacija desetodnevnog besplatnog boravka djece Srebrenice u skautskom sjedištu.

„Stepinac“, organizacija petodnevnog boravka katoličke djece iz Banjalučke biskupije župa Ljubije, Prijedora i Dubice, organizacija petodnevnog ljetovanja za beskućnike Hrvatske. Organizacija ljetnog kampa na pustom otoku Zmajanu za 100 djece od 1. do 11. kolovoza. Organizacija Dana sjećanja na Vukovar, na kojem se okupilo oko dvije tisuće Riječana na Mostu branitelja na molitvi i bakljadi, čemu je prethodilo svjedočanstvo branitelja Vukovara u Salezijanskoj klasičnoj gimnaziji  i Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji u Rijeci.

Planirane aktivnosti za 2019. godinu

Aktivno djelovanje Radija Skaut, snimanje videa za SkautTV i YouTube kanal katoličkih skauta, organiziranje ljetnih boravaka djece Srebrenice, djece Banjalučke biskupije i beskućnika – ova tri projekta trajat će gotovo 30 dana. Organiziranje ljetnog kampa na pustom otoku Zmajanu u kampu Valter Lulić u trajanju od jedanaest dana, organiziranje hodočašća padre Piju u Rotondo i svetom Mihaelu u brda Gargane za uskrsne blagdane. Jačanje strukture nacionalne organizacije, posjet biskupijskim organizacijama.

 

Zaklada Rhema

Savska cesta 103, 10360 Sesvete, Tel.: 01/5555-955
www.rhema.hr

zaklada@rhema.hr

IBAN: HR3624840081107265565