IZVADAK IZ POVELJE UZ INICIJATIVU OSNIVANJA ZAKLADE RHEMA

Svijesni svoje odgovornosti prema Bogu, svome narodu i hrvatskoj Domovini, iskazujemo svojim potpisima na ovoj Povelji svoju spremnost i odlučnost da sukladno svojim sveukupnim mogućnostima pristupimo osnivanju Zaklade Rhema, pridonoseći na taj način za opće dobro i spasenje duša. Polazeći od spoznaje o velikom dostignuću stvaranja samostalne i suverene države Hrvatske, te žrtvama koje su ugrađene u temelje njenog stvaranja, mi osnivači Zaklade Rhema želimo dati svoj doprinos svekolikom duhovnom i materijalnom napretku naše Domovine i svih njezinih građana.

Svjesni smo brojnih problema i slabosti u svima nama kao pojedincima, svjesni smo slabosti u funkcioniranju državnih vlasti i političkih stranaka. No, umjesto nametanja beznađa, mi osnivanjem Zaklade Rhema želimo potaknuti vanstranačko i nadstranačko okupljanje i djelatno zauzimanje za opće dobro.

U svom radu mi kao utemeljitelji i Zaklada Rhema voditi ćemo se prvenstveno humanističkim i kršćanskim načelima na dobrobit svake pojedine osobe i naše Domovine Hrvatske.
Kako bi mogli ostvariti postavljene ciljeve, mi utemeljitelji Zaklade Rhema obavezujemo se osigurati potrebna sredstva za rad Zaklade.

Tako nam Bog pomogao!

Zaklada Rhema

Savska cesta 103, 10360 Sesvete, Tel.: 01/5555-955
www.rhema.hr

zaklada@rhema.hr

IBAN: HR3624840081107265565